Na enige jaren studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (Sociologie en Economie, 1984-1988) gevolgd door scholing en werk als computerprogrammeur kocht ik in 1989 het originele maar zwaar verwaarloosde vrachtscheepje ms Gudrun, een luxe motor van ruim 22 meter, gebouwd door Kroese in Hoogezand in 1923. Het schip had een vaste ligplaats in het Oude Winschoterdiep, stad Groningen (Oosterpoort). Ik nam het over van de schipper die er tot begin jaren zeventig zijn brood mee verdiende. En daar begon het avontuur. Alles moeten leren om het schip te restaureren, bewoonbaar en vaarklaar te krijgen. Een project van vele, vele jaren dat eigenlijk nooit klaar is. Maar ook heel veel varen: van Berlijn tot Gent en via Parijs naar de Middellandse Zee. (lees en bekijk meer)

Mijn werkzame leven nam hierdoor een wending en kwam steeds meer in het teken te staan van scheepsreparatie en -installatie, lastechniek en metaalconstructie. Daarnaast heb ik een aantal jaren als docent cursussen metaalconstructie gegeven. Ook andere aspecten van wonen op het water en varend erfgoed begonnen me te interesseren: gemeentelijk en landelijk beleid, wet- en regelgeving. Zo was ik van oktober 2013 tot mei 2019 als voorzitter van het Woonschepencomité Groningen (WCG) namens de ruim 500 woonboten een belangrijke gesprekspartner van de gemeente Groningen bij het opstellen van nieuw beleid. Daarbij heb ik tot juni 2022 ook de redactie van de website van het WCG verzorgd. De artikelen uit deze periode zijn van mijn hand, tenzij anders vermeld.

Naast deze zaken heb ik talloze uiteenlopende werkzaamheden verricht, onder meer als fotograaf, tekstschrijver en ontwerper. Het voert wat ver om het hier allemaal te beschrijven.

Mijn huidige activiteiten licht ik toe bij dienstverlening.

U kunt mij rechtstreeks bereiken via info@dirkvandriel.nl

2023-02-07_DvhN_Opinie_Pekela_Web.jpg
Dagblad van het Noorden 7 februari 2023
(hier te lezen)

2021_Dagblad_van_het_Noorden.jpg
Dagblad van het Noorden 6 mei 2021
(hier te lezen)

2016-08_RTV_Noord.jpg
Te gast bij TV Noord over aanpak Diepenring, augustus 2016
(hier te bekijken)