2022-04-23__Opening_Historische_Haven_Hoogkerk__dirkvandriel.nl.jpg
Historische Haven Hoogkerk, opening april 2022 © dirkvandriel.nl

28 februari 2023

Navraag bij de gemeentelijke havendienst Groningen heeft duidelijk gemaakt dat de Historische Haven Hoogkerk inmiddels werkt met een aangepast, gereduceerd tarief in afwijking van het in de havengeldverordening 2023 onder artikel 9.1 genoemde tarief van €7,38 per meter per maand.

De reductie bedraagt 50% en daarmee komt het liggeld voor de Historische Haven aardig in lijn met de tarieven die elders in Nederland in soortgelijke havens worden gehanteerd.

Voor een schip van bijvoorbeeld 25 meter wordt dan €92,25 per maand in rekening gebracht. Exclusief het gebruik van water en stroom.

Naar verwachting zal het afwijkende tarief voor de Historische Haven Hoogkerk in de havengeldverordening van 2024 worden vastgelegd.

De gemeentelijke havendienst Groningen is verantwoordelijk voor de inning van de liggelden en de handhaving van de voorwaarden van de haven in Hoogkerk. De maximale verblijfsduur voor de schepen is 13 weken die eenmalig met 13 weken verlengd kan worden.

De stichting Historische Haven Hoogkerk toont op deze webpagina welke schepen momenteel op de zes beschikbare ligplaatsen liggen.


eerdere berichtgeving

pdf-versie van dit artikel

dirkvandriel.nl